Ninebot by Segway Mini Pro:lla metroon

Osa konsultin elämää on tehdä töitä asiakkaan tiloissa. Jotkut toimistot ovat liikenteellisesti hieman hankalammin sijoittuneet kuin toiset. Omakohtaisesti päätin kokeilla joukkoliikenteen todellisen Akilleen kantapään, eli hitaiden ja työläiden kävelyosuuksien helpottamista Mini Segwayn avulla.

Oheisen videon kuvasin ensimmäisen työmatkan aikana. Taitoni ovat videolla nähtävän tötöilyn jälkeen huomattavasti parantuneet. Viimepäivinä eivät portaisiinmeno tai kynnysten ylittely ole tuottanut mainittavia ongelmia. Matkanteko Ninebotilla on luontevaa.

Ninebotin huippunopeus on 18 km/h. En panisi pahitteeksi jos pyöräteitä käyttettäessä huippunopeus olisi korkeampi. Samoin näiden laitteiden käyttöä helpottaisi huomattavasti paremmin viistetyt reunakivet sekä kaikenkaikkinen luopuminen nupulakivistä. Niiden päällä ei ole kiva kävelläkään, saati sitten ajaa. Sileä asfaltti on selkeästi paras materiaali kaupunkiin. Ei ehkä silmälle miellyttävin, mutta paras siitä huolimatta.

Ihmisten suhtautuminen Ninebottiin on ollut pääasiassa neutraalia tai jopa hyvin suopeaa. Muutamat kehutkin olen saanut kulkuvälinevalintani vuoksi. Viimeksi tänään asiakkaan ala-aulassa respa henkilökunnalta. Hyvillä mielin on mukava aloittaa työt.

Työmatka loppupäästä lyheni noin viitisen minuuttia. Eikä tule hiki seisten liikkuessa. Tällä kokemuksella laitetta voi varauksetta suositella seikkailuhenkisille laiskimuksille. Se kulkee helposti auton kontissa tai frunkissa. Metron portaissa voi seistä samalla askelmalla Ninebotin kanssa jos niin haluaa ja sen voi helposti mahduttaa penkillä istuessa samaan tilaan kuin minkä normaalistikin istuessasi viet. 30 km toimintamatka tarkoittaa oman työmatkani kävelyihin suhteuttettuna vain yhtä akkujenlatausta viikossa.

Toivottavasti Suomeen saadaan nastarenkaita myyntiin koossa 70/65 – 6.5.  🙂